Haberler   
  English   
  Kurdî   
  En.Haberler.Com - Latest News
SEARCH IN NEWS:
  HOME PAGE 21/10/2024 23:59 
News  > 

İmamoğlu responded to Özel's remarks about his "presidential candidacy": "I am not looking at it positively."

İmamoğlu responded to Özel's remarks about his

21.10.2024 17:20

Istanbul Metropolitan Municipality Mayor Ekrem İmamoğlu spoke about the remarks made by CHP Chairman Özgür Özel regarding the presidential candidacy, stating, "On the left, there is Ekrem İmamoğlu, and on the right, there is Mansur Yavaş." İmamoğlu said, "I am not at all interested in positions or titles. We are teammates, we are companions on this journey. There shouldn't be a left or right in this matter. The concept of companionship on this journey is important to me. I have shared this with my party leader as well."

```html

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda "Sol açıkta Ekrem İmamoğlu, sağ açıkta Mansur Yavaş var" ifadesi ile ilgili, "Ben mevki işine, pozisyon meselesine hiç sıcak değilim. Biz takım arkadaşıyız, yol arkadaşıyız. Bu işin sağ açığı, sol açığı olmaz. Yol arkadaşlığı müessesesi benim için önemlidir. Bunu ben genel başkanımla da paylaştım" dedi.

İMAMOĞLU: ADAYLIK KAVRAMI KİRLENDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara'da medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını anlatan İmamoğlu, soruları cevapladı. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili soruya dikkat çeken yanıt verdi. İmamoğlu şunları söyledi: "Adaylık kavramı kirlendi, bu her gün yazılıp çizilen bir pozisyona evirildi. Bu gerçekten bizi yoran bir durum. Biz zaten yola çıkmış durumdayız. Bu sisteme karşıyız, yeni bir demokratik düzeni kurma konusunda kararlıyız, yeni, güçlü, demokratik bir halkçılık, dayanışmacı bir ülke, kapsayıcı, kutuplaştırmayan bir toplum vadetme duygusu, sıçrayarak kalkınarak bir ülke var etmek istiyoruz.

"ADAYLARA MİLLETİMİZ KARAR VERECEK"

Bu yolun yol arkadaşı olmak, yolcusu olmak, öncüsü olmak, her konumda mücadele eden birisiyim ben. 2023 seçimlerini kaybettiğimiz günün bir gün sonrasında bir hedef koyan birisiyim. Bunun adaylıkla tarif edilecek bir pozisyonu yok. Günü geldiğinde adaylara da milletimiz karar verecek. Bir kısım elitlerin birkaç kişinin yön vereceği bir biçim değildir. Kaldı ki partim var. Partimin alacağı kararlar, karar mekanizmaları var, onlar işleyecek. Cumhurbaşkanına da millet karar verecek. Biz bu yolun doğru bir doğrultuda çizilmesi anlayışına sahibim."

Imamoğlu responded to Özel's statements regarding the 'Presidential candidacy': I'm not looking at it favorably
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

ÖZGÜR ÖZEL'İN SÖZLERİNE YANIT

İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda "Sol açıkta Ekrem İmamoğlu, sağ açıkta Mansur Yavaş var" ifadesi ile Mansur Yavaş ile birlikte cumhurbaşkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı pozisyonlarına bakışı sorulması üzerine şu ifadeleri kullandı: "Tam da bu kesitiyle, bu boyutuyla gündemimizde olmayan bir kavram. Ben Mansur Bey'in başarısıyla gurur duyarım. Onun beğenilmesiyle onur duyarım ve bizim belediye başkanlarımızla diyaloğumuz, irtibatımız, 2019 yılının ilk aylarından itibaren başlamıştır. Bu alanda sanki bir yarışmış gibi algılanmasına çok üzülüyorum.

"BEN POZİSYON MESELESİNE HİÇ SICAK DEĞİLİM"

Böyle bir durumumuz yok. Ben mevki işine, pozisyon meselesine hiç sıcak değilim. Biz takım arkadaşıyız, yol arkadaşıyız. Bu işin sağ açığı, sol açığı olmaz. Yol arkadaşlığı müessesesi benim için önemlidir. Bunu ben genel başkanımla da paylaştım. Yol arkadaşlığı, takım arkadaşlığı meselesinin hedefi tektir. Biz o hedefe koşan insanlarız, o takımın içindeki insanlarız. Günü geldiğinde hem partimizin kurulları hem de milletimiz en doğru kararı verecektir."

"SAĞ AÇIK, SOL AÇIK KIYASLAMASINI DOĞRU BULMUYORUM"

Bu eleştirisini Özgür Özel'e de ilettiğini anlatan İmamoğlu, "Sempatik bir eleştiri olarak alabilirsiniz. Sağ açık, sol açık öyle bir kıyaslamayı doğru bulmuyorum. Mansur Bey şahsına münhasır birisi. Ben kendi kişiliği ve duruşu olan başka birisiyim. Böyle bir şeye ihtiyacımız yok. Bizim belediye başkanlarıyla rekabetimiz sadece başarı rekabetidir. Bunu birbirimizi yaralayan bir rekabete asla dönüştürmeyiz. Sempatik eleştirimi kendisine de yaptım. O da 'Doğru söylüyorsun' gibi bir yorumla beni karşılamıştı. Biz yol arkadaşıyız, takım arkadaşıyız. Ortak akılla süreci en doğru yere ulaştırma konusunda kararlı bir ekibiz. Genel başkanım en az benim kadar kararlı. Birbirimizi tamamlayarak, katkı sunarak en başından beri süreci yürütüyoruz" diye konuştu.



```



 
Latest News

  • Xabi Alonso's surprising decision regarding his future.
  • The coach Xabi Alonso, who made Bayer Leverkusen the Bundesliga champion for the first time in its history, has decided to leave the team at the end of the season. While his new team is already a subject of curiosity, it has been reported that Real Madrid and Manchester City are interested in the Spanish coach.
  • 39 minutes ago...

  • Narin's brother called from prison and gave the instruction: Don't talk to anyone.
  • In the indictment prepared regarding the murder of Narin Güran, who was killed in the Bağlar district of Diyarbakır, striking details about her brother Enes Güran, for whom aggravated life imprisonment is requested, were included. It was stated that Enes Güran called his brother from prison and said, "Don't talk to anyone. Take care of yourself." He also asked his brother, "Did the report come? Did Narin use my toothbrush? Could anything come up?"
  • 42 minutes ago...

  • Beşiktaş will file a complaint against Yunus Akgün to the TFF.
  • In the 10th week of the Trendyol Super League, Beşiktaş, which will be a guest to Galatasaray, will file a complaint with the Turkish Football Federation (TFF) due to the insulting post made by Galatasaray's player Yunus Akgün towards the black-and-white team before the big derby.
  • 62 minutes ago...


 
 
Top News